Kunstwerk ‘Stille Strijd’ onthuld op boulevard

Op de boulevard is vandaag het beeld ‘Stille Strijd’ van kunstenaar Saskia Stolz onthuld. Het kunstwerk van een in elkaar gedoken jongere met een gele jas staat symbool voor de innerlijke strijd en depressie waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Ook de Inwonersadviesraad was uitgenodigd om bij de bijeenkomst te zijn. 

Aandachtsgebied Inwonersadviesraad

Mentale gezondheid is een van de aandachtsgebieden waarop de adviesraad met de gemeente meedenkt en aan de gemeente adviseert. Dat dit een belangrijk thema is om bespreekbaar te maken bleek wel uit de toespraak van wethouder Sonny Spek. ‘Er wordt weinig over zelfdoding gesproken, maar juist het gesprek hierover kan het verschil maken.’ Namens de Inwonersadviesraad was Patricia Barnhoorn aanwezig.

Witte rozen

Het imposante kunstwerk, wat recht tegenover hotel Noordzee is geplaatst, is nog tot 3 juni te bekijken. Naast het beeld zijn er inmiddels allerlei persoonlijke verhalen, foto’s en kaarsjes onder het beeld geplaatst. Voorafgaand aan de opening waren er ook zo’n tweeduizend witte rozen om het kunstwerk heen gelegd. Aan elke roos zat een kaartje met een verwijzing naar de website heyhetisokay.nl. Daar staan tips voor het praten over mentale gezondheid. 

Bezoekers tijdens de onthulling van het kunstwerk 'Stille Strijd'

Ander nieuws